Augmentare sani

Logo Coresth

Coresth

Dr. CORNELIA PANCHICI

Chirurgie plastic─â ┼či estetic─â

Chirurgia sanului

Augmentare sani

Augmentarea mamar─â cunoscut─â și sub numele de mastoplastie aditiv─â cu implant mamar are ca obiectiv refacerea din punct de vedere estetic (forma si volum) a glandei mamare ce a avut de suferit ca urmare a sarcinilor, al─âpt─ârii sau curelor de sl─âbire, imbun─ât─âțind aspectul dumneavoastr─â exterior și încrederea în sine. Este de notat c─â forma și m─ârimea sânilor ca și a toracelui vor influența atât tratamentul propus de chirurgul plastician cât și rezultatele finale.

Candidatele ideale pentru acest tip de chirurgie sunt cele cu astept─âri realistice ─âi nu cele care caut─â perfecțiunea. Cresterea în volum a sânilor se efectueaz─â prin introducerea unor proteze mamare (fie umplute cu ser fiziologic sau preumplute cu gel siliconat), ce se poziționeaz─â în funcție de particularit─âțile pacientei între glanda mamar─â și mușchiul pectoral sau direct sub mușchiul pectoral, pentru a camufla mai bine implantul. De notat faptul c─â exist─â numeroase tipuri de implant ce difer─â atât ca volum, proiecție, dimensiuni și form─â, chirurgul plastician impreun─â cu pacienta stabilind de comun acord proteza cea mai potrivit─â.

Calea de abord (incizia) buzunarelor create, se poate situa fie la nivelul șanțului submamar, periareolar sau axilar. Augmentarea mamar─â este o procedur─â chirurgical─â ce necesit─â anestezie general─â și spitalizare în clinic─â de 24 de ore. În cadrul consultației inițiale, medicul v-a aprecia starea general─â de s─ân─âtate a dumneavoastr─â, starea glandelor mamare și v─â va prescrie o serie de analize obligatorii preoperatorii, inclusiv efectuarea de echo sau/și mamografie bilateral─â. Dac─â hipotrofia mamar─â este asociat─â și cu ptoz─â (l─âsarea) pielii glandelor mamare, chirurgul plastician v─â poate sugera și un lifting mamar cu introducerea concomitent─â a protezelor mamare. Totodat─â veți primi instrucțiuni legate de regimul alimentar potrivit, fumatul (care este interzis timp de 14 zile preoperator), fiind interzise activitatea fizic─â intens─â, sauna, expunerea la soare, solar, administrarea anumitor medicamente (aspirin─â, anticoncepționale, etc).

Postoperator, veți primi pe lâng─â antibiotic și medicație antiinflamatorie și contra durerii. De notat, c─â în cazul introducerii protezelor submuscular vor exista dureri mai intense pentru câteva zile.

Ca orice intervenție chirurgical─â, augmentarea mamar─â prezint─â riscuri generale  și complicații specifice: sângerare postoperatorie, infecție, tulbur─âri de sensibilitate la nivelul mamelonului legate de actul operator sau contractur─â capsular─â. Desigur toate aceste aspecte vor fi discutate în am─ânunt cu chirurgul dumneavoastr─â. Procesul de vindecare este gradat, fiind indicat─â o reîntoacere gradat─â la activitatea cotidian─â. Firele se scot la 10 zile, dar purtarea bustierei este obligatorie timp de 4-6 s─âpt─âmâni. Cicatricile la inceput vor fi vizibile, estomparea lor fiind treptat─â, într-un interval situat între 4-9 luni, dar f─âr─â a disp─ârea complet. Controlul de specialitate va fi la 1, 3, 6 luni de la intervenție la care se asociaz─â și efectuarea de mamografii sau/și echo.