Chirurgia organelor genitale feminine

Logo Coresth

Coresth

Dr. CORNELIA PANCHICI

Chirurgie plastic─â ┼či estetic─â

Alte proceduri

Chirurgia organelor genitale feminine

LABIOPLASTIA este o procedur─â chirurgical─â ce const─â în reducerea dimensiunilor labiilor mici.

  Este absolut normal s─â existe variații de form─â și volum ale labiilor mici, dar câteodat─â acestea sunt atât de mari încât deranjeaz─â din punct de vedere estetic cât și funcțional (act sexual).

PREOPERATOR

  Înainte de intervenție trebuiesc respectate anumite reguli:

-a nu se fuma cu 3 s─âpt─âmâni înante
-a nu se administra aspirin─â sau alte antiinflamatorii ce pot cauza sângerare excesiv─â 
-este de preferat a se rade zona genital─â sau a se epila cu cateva zile înainte de intervenție

În afar─â de o dieta normal─â și igiena local─â, nu este necesar─â o preg─âtire special─â.

INTERVENȚIA CHIRURGICAL─é dureaz─â 1-2 ore și poate avea loc sub anestezie local─â sau general─â în funcție de preferinț─â și cu supraveghere în clinica de aproximativ 1-2 ore. Procedeul chirurgical vizeaz─â îndep─ârtarea excesului tegumentar iar inciziile vor fi plasate în funcție de planul preoperator formulat de chirurg. Firele utilizate sunt resorbabile, astfel încât supravegherea postoperatorie s─â fie cât mai comod─â. Odat─â intervenția terminat─â se aplic─â pe linia de sutur─â un unguent cu antibiotic.

POSTOPERATOR

  Deoarece local se infiltreaz─â un anestezic cu durata lung─â de acțiune, veți simți foarte puțin─â durere sau deloc. Când acțiunea acestuia va trece, exist─â un ușor disconfort local, ce poate fi inl─âturat prin medicație, odihn─â și purtare de lenjerie intim─â comod─â. Mersul prelungit, alergarea, statul îndelungat în picioare trebuie evitat deoarece pot provoca sângerare, edem prelungit. La început, mersul va fi mai puțin comod, pentru ca s─â revin─â la normal dup─â aproximativ 5 zile. Este foarte important─â igiena local─â riguroas─â (2-3 dușuri pe zi), ca și antibioticul prescris. Local se va administra unguentul cu antibiotic de 3-4 ori pe zi. Este normal s─â simțiți tumefacție și jena local─â care vor trece treptat în 2 s─âpt─âmâni. De altfel, vindecarea definitiv─â este considerat─â dup─â câteva luni de la intervenție. Inciziile pot fi roșii sau roz inițial, treptat decolorându-se în aproximativ 12-18 luni. V─â puteți relua activitatea zilnic─â dup─â o zi sau dou─â, dar raportul sexual este interzis timp de 6 s─âpt─âmâni.

RISCURI ȘI POSIBILE COMPLICAȚII

  Ca orice intervenție chirurgical─â presupune și posibile complicații-sângerare, usturime, reacție advers─â la anestezic, infecție local─â, cicatrice dureroas─â, dehiscența pl─âgii sau deschiderea pl─âgii. Incidența acestora este de regul─â redus─â cu luarea de precauții riguroase, incluzând medicație, lenjerie adecvat─â și controalele obligatorii.
  Labioplastia determin─â cicatrici și deoarece vindecarea este imprevizibil─â, poate fi necesar─â câteodat─â chirurgie de revizie atunci când procesul de cicatrizare este de proast─â calitate.
  Deoarece exist─â riscuri legate de aceast─â intervenție este esențial s─â intelegeți toate riscurile legate de ea, s─â urmați întocmai instrucțiunile primite și s─â veniți la controalele stabilite.