Corectia areolei mamare

Logo Coresth

Coresth

Dr. CORNELIA PANCHICI

Chirurgie plastic─â ┼či estetic─â

Chirurgia sanului

Corectia areolei mamare

Dimensiunea, colorația, textura mamelonului și a areolei mamare variaz─â de la individ la individ. Asfel se pot observa cazuri în care țesutul glandular herniaz─â la nivel areolar, datorit─â sl─âbiciunii suportului dermal al acesteia creând sânul tuberos. Hipertrofia mamelonului este considerat─â la o proiecție a acestuia ce dep─âșește 10mm, fiind des asociat─â cu hipotrofia glandular─â. Situația invers─â o constituie invaginarea mamelonar─â ce poate fi congenital─â sau asociat─â unor afecțiuni. Deasemeni, tot complexul areolomamar poate fi situat în poziții anormale, nemaicentrând glanda mamar─â: lateralizat, divergent, la nivele diferite, supranumerar.

În funcție de particularitatea cazului se adopt─â diverse strategii:

-pentru mascarea lateralit─âții CAE, utilizarea unui implant mamar cu baza larg─â poate fi util─â;

-o poziție diferit─â a complexului areolomamar implic─â poziționarea diferit─â a implantului mamar, altfel rezultul final va fi distorsionat;

-pentru hipertrofia mamelonar─â se reduce un segment din acesta, cu sc─âderea proiecției, ajungându-se la dimensiunile dorite;

-mamelonul invaginat poate fi corectat fie prin secționarea ductelor canalelor galactofore care sunt atrofiate, printr-o mic─â incizie situat─â la baza mamelonului, fie prin asocierea cu implant mamar cu proiecție înalt─â.

De regul─â, intervențiile sunt asociate altor tipuri de proceduri adresate sânului, dar dac─â se efectueaz─â singular, se practic─â sub analgezie i.v. sau general─â de scurt─â durat─â, firele se scot la 5 zile, cu recuperare rapid─â.