Epilare definitiva

Logo Coresth

Coresth

Dr. CORNELIA PANCHICI

Chirurgie plastic─â ┼či estetic─â

Epilare definitiva

Din timpuri str─âvechi, femeile ca și b─ârbații au fost preocupați de înl─âturarea p─ârului nedorit, atât din considerente estetice cât și pentru igiena corporal─â. În epoca modern─â, ingrijirea corporal─â, menținerea unui aspect tineresc și pl─âcut a devenit un obicei cotidian, care poate beneficia de mijloace moderne și rapide - epilarea definitiv─â cu lumina intens fotopulsat─â (IPL).

Metoda de epilare progresiv-definitiv─â prin aceast─â tehnologie constituie o metod─â neinvaziv─â de îndep─ârtare a p─ârului facial și corporal nedorit, cu excepția celui capilar. Procesul de stopare a creșterii p─ârului se numește fotodermoliz─â –energia luminoas─â se transform─â în energie termic─â, ce acționeaz─â asupra melaninei foliculului pilos, distrugându-l. Sunt necesare mai multe sedințe, repetate la intervale regulate, deoarece se pot distruge într-o prim─â sedinț─â doar foliculii piloși aflați în prima faz─â de creștere (anafaz─â).

Este bine ca tratamentul s─â inceap─â in lunile reci ale anului, deoarece acesta presupune condiții obligatorii pentru a avea succes:

-încetarea utiliz─ârii metodelor clasice de epilare: cear─â, aparat electric, penset─â; -este interzis─â expunerea la soare/bronzarea la soare, solar sau folosirea cremelor autobronzante;

-consumul de produse medicamentoase pe baz─â de vitamina A, care pot determina hiperpigmentare la nivelul zonei interesate;

-se pot utiliza între sedințe pentru înl─âturarea p─ârului restant aparatul de ras sau cremele epilatoare.

În concluzie, epilarea definitiv─â reprezint─â o soluție extrem de simpl─â, nedureroas─â, eficace de îndep─ârtare a p─ârului nedorit, ca și singura soluție pentru pacienții la care pilozitatea în exces (hirsutismul) are o cauz─â medical─â (de ex. femei cu barb─â si mustaț─â, p─âr în cantitate exagerat─â la nivelul toracelui posterior).