Reintinerirea / rejuvenarea fetei

Reintinerirea / Rejuvenarea faciala

Rejuvenarea faciala este un tip de tratament cosmetic folosit pentru a reface sau pentru a imbunatati aspectul tenului, dar si pentru intinerirea faciala. In functie de proceduri, acest tratament poate fi noninvaziv sau chirurgical, in functie de nevoile fiecarei persoane si de rezultatele care trebuie obtinute.

Procedurile de rejuvenare faciala sunt eficiente pentru tratarea diferitelor probleme ale pielii. In timp ce procedurile chirurgicale sunt folosite pentru a reda simetria si structura fetei si pielii, procedurile noninvazive sunt folosite cu precadere pentru a trata anumite probleme specifice, precum riduri, hiperpigmentare, cicatrice, sau pentru a reda elasticitatea pielii.

 Ce afectiuni pot fi tratate cu proceduri de rejuvenare faciala

Tratamentele de rejuvenare faciala sunt recomandate pentru urmatoarele afectiuni:

  • riduri profunde sau de expresie
  • pierderea elasticitatii pielii
  • hiperpigmentare
  • lentigouri (pete de batranete)
  • melasme (pete din timpul sarcinii)
  • acnee si urme lasate de acnee
  • pete determinate de expunerea soare

Proceduri neinvazive de reintinerire cutanata

1. Injectarea cu acid hialuronic a ridurilor de la nivelul fetei

Exista o diversiune extrem de mare de acid hialuronic, ce are ca rol corectarea ridurilor existente, atat la nivelul pieliii cat si altor structuri. Modalitatea lui de actiune consta in atragerea apei din organism, marindu-si astfel volumul. Efectul sau este temporara si durea, in functie de produs intre 6-18 luni.

Procedeul de injectare este simplu: se aplica o crema anestezica timp de 10-15 minute pe zona de injectare, dupa care se introduce gelul de acid. Rezultatul este imediat, cu corectia ridurilor, dar cel definitiv dupa aproximativ 5 zile cand dispare tumefierea produsa de manevra intepatoare.

2. Procedeul de lipoffiling

Are ca scop atenuarea ridurilor determinate de inaintarea in varsta, augmentarea buzelor,obrajilor, volumetrizarea fetei prin utilizarea grasimii propii. Procedeul are trei timpi: unul de recoltare al grasimii , prelucrarea sa si introducerea in zonele interesate.Avantajul metodei consta in naturalete si faptul ca nu exista pericolul de respingere. Anestezia poate fi locala sau generala.

3. Toxina botulinica

Injectarea de toxina botulinica a devenit din ce in ce mai frecventa, atat femei cat si barbati apeland la beneficiile sale. Procedeul dureaza 20 minute ,iar efectul se instaleaza dupa 72 pana la 10 zile. Este nedureros prin aplicarea cremei anestezice si dureaza in medie 6 luni. Daca dupa 2 saptamani postinjectare pot aparea asimetrii, acestea se pot corecta prin puncte de injectare aditionale.

4. Suspensia fetei prin fire SILHOUETTE-SOFT.

Procedeul consta in introducerea de suturi bidirectionale , bioabsorbabile prevazuta cu conuri pentru obtinerea cresterea  volumetrei si intinderea pielii in zona in care sunt introduse.Tratamentul este individualizat in functie de nevoile pacientului,. Tehnica presupune anestezie locala, introducerea firelor de sutura cu obtinerea volumetrizarii si repozitiei elementelor implicate(coltul gurii, sant melolabial, spranceana etc,). Rezultatul este imediat cu reintoarcerea la viata sociala si munca in acelasi timp. Durata sa este de 12-18 luni. Postoperator va trebui administrat un antibiotic timp de 5 zile si antialgic.In prima saptamana dupa tratament ,pacientul nu trebuie sa urmeze un tratament la stomatolog, sa evite masajul facial intens si alte tratamente faciale estetice.Deasemeni sunt interzise sportul si exercitiile fizice in forta, iar dormitul va fi numai pe spate.

5. Tratamentul cu Dermapen

Descoperirea deceniului , care utilizeaza cea mai avansata inovatie a cartusului cu ac pentru a strapunge vertical pielea. Dermapenul aluneca peste piele si creeaza milioane de canule fractionate fine. Aceste canale transporta nutrienti locali mai adanc in piele. Corpul nostru declanseaza un proces natural de reparare, ce consta intr-o productie crescuta de colagen si elastina , regenerare , retexturare si reinnoirea pielii. Nutrientii utilizati sunt din gama Dermaceuticals,cu  specificitate pentru fiecare afectiune. Terapia nu este dureroasa si presupune un numar de 4-6 sedinte spatiate la 6-8 saptamani.

Rezultatele sunt imediate ,cu reintoarcere fara pauza in viata cotidiana.

6.Tratamentul cu JALUPRO

JALUPRO HMW reprezinta un dispozitiv medical, injectabil destinat tratamentului tenului devitalizat, deshidratat, cu tonus si elasticitate scazuta.Modalitatea de actiune este de stimulare a colagenului propriu prin continutul mare in l-aminoacizi si acid hialuronic nereticulat.Tratamentul este foarte bine tolerat , cu rezultate naturale si de durata.Tratamentul este recomandat persoanelor de orice varsta , in cure de 3 sedinte la interval de 15 zile pentru un efect de reintinerire vizibila si incetinirea procesului de imbatranire cutanata.

7. TERAPIA VAMPIR

Reprezinta un procedeu sigur ce utilizeaza sangele propriu al pacientului. Sangele recoltat este centrifugat ,iar plasma obtinuta ,bogata in trombocite si factori de crestere se injecteaza intradermic pentru rejuvenare fata, decolteu, gat. Stimuleaza celulele stem determimanad si un plus de elasticitate al pielii. Sunt necesare 3-4 sedinte , iar efectul dureaza aproximativ 2 ani.

8. TERAPIA CU PRX-T33

Determina o biorevitalizare, fara ace pentru fata, gat, decolteu.

Are indicatii pentru:fotoaging, biorevitalizare, cicatrici atrofice adinci, vergeturi, potentarea altor proceduri estetice.

9. MEZOTERAPIA

Procedeu ce consta in injectarea unui cocktail de vitamine, aminoacizi,minerale ,enzime in functie de particularitatea cazului. Pe langa rejuvenare faciala mai are indicatii si incazurile de alopecie, celulita, vergeturi. Are utilizare in zona fetei, gatului, decolteului.

10. PEELINGUL CHIMIC

Utilizeaza diverse substante ce au un rol exfoliant al tegumentului imbatranit , obtinind un ten mai luminos si cu estomparea ridurilor. De subliniat , ca dupa un peeling chimic,utilizarea cremelor cu factor de protectie solara mare va fi permanenta , deoarece neutilizarea lor poate provoca hiperpigmentare neuniforma a pielii.

Din aceeasi categorie: