Lifting sani – Mastopexie

Lifting sani – Mastopexie cu implant mamar

Ptoza mamara se datoreste hipotonicitatii sistemului de suspensie determinata de greutate, variatii hormonale sau volum excedentar (hipertrofie sau implant prea mare).

Scopul mastopexiei sau liftingul de sân  constă în conturarea unei forme mai ferme, având ca scop înfrumuseţarea sânului. Această metodă se poate asocia, cu succes, cu proceduri de augmentare mamar. Daca sanii sunt lasati din cauza unei sarcini, a unei pierderi in greutate sau inaintarii in varsta, ori te confrunti cu o asimetrie mamara ale carei cauze nu le cunosti, exista o solutie pentru tine: operatia de mastopexie cu implant.

Avantaje:

 • imbunatateste cel mai vizibil pozitia si marimea cupei sanilor, inlaturand efectele pe care gravitatia, sarcina sau fluctuatiile in greutate le pot avea.

Indicatia mastoipexiei cu implant mamar”

 • Corectia ptozei mamare in conditiile in care sanul nu are un volum adecvat
 • Corectia ptozei mamare aparuta dupa implante mamare
 • Asimetrie mamara
 • Sani tubulari

Procedura de efectuare

Chirurgii plastici realizează procedura de mastopexie cu implant mamar în mod similar unei operaţii standard de lifting al sânilor. Diferenţa o reprezintă inserarea unor implante de silicon. Chirurgul începe printr-o incizie prin care îndepărtează excesul de piele lăsată.Tipul de incizie este discutat cu pacienta înainte de operaţie, în funcţie de forma şi dimensiunea sânilor. Ulterior este plasat implantul în spatele glandei mamare sau subpectoral(dual-plane) iar incizia este închisă.

Ca timp operator ,durata este de 3-4 ore, anestezia generala, iar perioada de recuperare de 10-14 zile.

Este considerata una din cele mai dificila operatii la nivelul sanilor, doua combinand doua procedee distincte: lifting mamar si implant mamar in acelasi timp.

Riscuri si complicatii

 1. CICATRICI- permanente , ce pot varia :in jurul areolei mamare, circumverticale sau sub forma de”T” inversat
 2. INFECTIA- poate sa apara si dupa mastopexie, iar daca nu cedeaza la ingrijiri locale sau/ si antibioterapie va fi nevoie de inlaturarea implantelor pentru o perioada de 6 luni, ceece va duce la o diferenta semnifictiva in dimensiunea sanilor pe parcursul acestei perioade.
 3. CONTRACTURA CAPSULARA
 4. SENZATIA DE AMORTIRE A MAMELONULUI
 5. HEMATOMUL, SEROMUL
 6. DEPLASAREA IMPLANTELOR, mai ales daca sunt plasate subpectoral sau de tip anatomic
 7. PTOZA SECUNDARA

Din aceeasi categorie: