Chirurgia sprancenelor

Chirurgia sprancenelor / liftingul sprancenelor

Chirurgia sprancenelor este o procedura estetica care  poate fi efectuata singular. De regula se asociaza cu alte praceduri de rejuvenare faciala (liftingul frontal, blefaroplastia, liftingul cervicofacial).

Scopul liftingului de sprincene este de a le readuce la pozitia lor din tinerete, usor deasupra arcului orbitar.

Deoarece, sprincenele in treimea lor laterala nu au suport muscular, odarta cu inaintarea in varsta, si gravitational treimea laterala coboara in jos. In unele cazuri pot sa acopere cilii palpebrali si impiedicand acuitatea vizuala. Nu numai functional, pacientii se plang si de aspectul imbatranit, trist al fizionomiei.

Daca pana acum cativa ani, rezolvarea era numai chirurgicala, astazi se poate obtine o ridicare a sprancenelor rapid cu tratamentul injectabil DYSPORT.

Din pacate, efectul nu dureaza decat maxim 6 luni si nu are efect decat pentru 2/3 din portiunea interna si mediana ale sprancenelor.

Chirurgical pentru treimea laterala exista mai multe metode:

  1. ridicarea  si ancorarea  in pozitia dorita in cadrul liftingului frontal  cu ajutorul suturilor permanente/ mici suruburi chirurgicale sau diverse dispozitive medicale: FIRE PDO, FIRE SILHOUTE – SOFT
  2. tehnica de lipofilling, cu ridicarea treimii laterale a sprancenei
  3. ascensionare prin incizia pentru blefaroplastia superioara
  4. excizia chirurgicala directa a surplusului tegumentar existent si sutura cu fire atraumatice 5-6.0
  5. suspensia sprincenei cu fire neresorbabile trecute subcutanat cu ace speciale de la nivelul zonei păraoase a fruntii pana in sprinceană si suturate la nivelul părului din zona temporala sub piele astfel incit sa existe o minima cicatrice in parul din zona temporala.

Anestezia in chirurgia sprancenelor

In functie de dorinta pacientului ,anestezia poate fi locala cu usoara sedare sau generala daca se opteaza pentru mai multe proceduriin acelasi timp.

POSTOPERATOR  

Disconfortul e minim daca se lucreaza numai la nivelul sprancenelor.In cazul in care se asociaza mai multe proceduri. Veti primi medicatie adecvata pentru prevenirea infectiilor si durere.

Este normala o usoara tumefactie a fetei sau aparitia echimozelor, care vor trece in cateva zile. Firele vor fi scoase la 5-7 zile           

Recuperarea in chirurgia sprancenelor

Perioada de convalescenta e scurta de 1-2 zile, cu conditia sa va restrangeti activitatea in urmatoarele 2 saptamani. Pielea fetei si scalpul vor avea de suferit daca nu esti atent deoarece acestea vor fi amortite, fragile ca urmare a operatiei.

Veti primi informatii asupra modului de reluare a activitatii in mod gradat. Sa nu va speriati daca fata va prezenta umflaturi sau senzatii ciudate, miscari faciale ingreunate.

De regula, acestea se remit in 2-3 saptamani, tot secretul consta in rabdare. Trebuie sa retii urmatorul fapt important. Daca ACUM esti multumit/a de aspectul tau, acesta nu va rezista la infinit, datorita efectului de imbatrinire.

REVERSUL

Poti repeta interventia oricand doresti, totul depinde de starea ta de sanatate fizica si psihica.

Din aceeasi categorie: